HVAD ER EN NEUROCOACH?

 

HVAD ER EN NEUROCOACH?
“ En Neurocoach er en behandler med minimum 5 års uddannelse I psykoterapi, coaching og anvendt neuropsykologi.”fortæller Michael Kjærsgaard fra Dansk Center for Neurocoaching, der uddanner Neurocoaches I Danmark.

Og en Neurocoach praktiserer – ikke overraskende – Neurocoaching, der er et neuropsykologisk træningssystem, der arbejder ud fra, hvordan hjernen rent biologisk fungerer. Er du ramt at f.eks. stress, angst og depression, sorg, spiseforstyrrelser eller ukontrollerbar vrede,  så lærer din Neurocoach dig at rydde op I de gamle traumer og mønstre, som har gjort dit stress- og alarmsystem overfølsomt. Samtidig lærer din Neurocoach dig at få kontrol med de dele af hjernen, der producerer dine følelser. For så kan du meget bedre håndtere de udfordringer, som nu engang er en del af vores alles liv.

HVAD ER EN NEUROCOACH?

 

HVORFOR SKAL EN NEUROCOACH HAVE 5 ÅRS UDDANNELSE?
Alle der har prøvet f.eks. depression, alvorlig angst eller en spiseforstyrrelse ved, at det ikke er noget at spøge med. Det er endda ikke usædvanligt, at kunder med den slags problemer har leget med selvmordstanker. Så hvis en uøvet behandler med f.eks. kun få ugers kursus bag sig skal prøve at hjælpe, kan det gå grueligt galt.

Herhjælper Neurocoachens lange uddannelse og erfaring. Bl.a. så Neurocoachen kan finde ind til kernen af problemet I stedet for bare at symptombehandle. Og så han ved, hvad han skal gøre, når nogle af de ubevidste dele af hjernen modarbejder processen.

“Vi har desværre set grimme eksempler på, hvordan uerfarne behandlere med få ugers kursus I baggagen kan forværre tilstanden hos deres klienter. Ved du ikke, hvad du har med at gøre, kan du komme til at skabe falske erindringer og retraumatisere– og det kan være det, der lige skubber en sårbar klient ud over afgrunden”fortæller Michael Kjærsgaard. “Heldigvis er de fleste coaches med få ugers uddannelse bag sig bevidste om deres egne begrænsninger og har etikken I orden. Men vi har desværre også oplevet nogen,  der ikke har den stopklods. “

 

NEUROCOACHENS 2 KASKETTER
Vælger du at starte et forløb, er du I starten detektiv sammen med din Neurocoach. Som den gamle vittighedstegner, Storm P. sagde: “Intet kommer af intet, undtagen lommeuld. “.  Og det gælder også i nervesystemet. Vores kun 19.000 gener betyder meget lidt I forhold til, hvem vi er, og hvordan vi reagerer på livets udfordringer. Det er vores erfaringer, der har formet os. Til gengæld starter de så allerede I graviditeten ,og mange af de afgørende erfaringer sætter sig I de første 6 år af dit liv I  den ubevidste del af hjernen, som du normalt ikke kan få fat i. Og der sidder de og styrer dig og dine følelser resten af livet, medmindre du vælger at få gjort noget ved det.

Når du og din Neurocoach er blevet enige om, hvor hunden ligger begravet, så se ham som din personlige træner, som giver dig redskaber, øvelser og feedback. For alt hvad du træner, bliver du god til – uanset om det er stress og angst eller tryghed og selvværd. Det er en af hjernens grundlæggende måder at fungere på.

Du kan se her, hvilken forskel Neurocoaching gør I forhold til behandling af angst  (LINK: https://angstbehandling.com/)

 

HVORDAN FÅR MAN EN UDDANNELSE SOM NEUROCOACH?
Det er Dansk Center for Neurocoaching, der står for uddannelsen og certificeringen af Neurocoaches. Så hvis du gerne vil være Neurocoach, så hiv fat I dem først.

Selve uddannelsen som Neurocoach er 3-delt

  1. Dels skal du have en 4-årig psykoterapeutudddannelse fra et dansk, godkendt, psykoterapeutisk institut.
  2. Dels skal du have gennemgået en coachuddannelse.
  3. Og endelig skal du gennem en intern uddannelse ved Dansk Center for Neurocoaching’ på typisk 1 års varighed.

Derudover skal du være indstillet på løbende efteruddannelse. Neurocoaches er f.eks. også oftest uddannede  supervisorer, internationale undervisere, hypnosetrænere eller uddannet indenfor andre relevante teknikker.

 

HVAD LAVER EN NEUROCOACH I PRAKSIS?
De fleste behandlere sidder kun og laver samtaleterapi. Hos en Neurocoach er det en del anderledes.  Når sessionen er slut, laver Neurocoachen referat og individuelle lydfiler til dig, så du hele tiden kan gentage det nye mønster. For hver gang, du gør det, bliver det nye mønster nemlig stærkere og det gamle svagere.

Både videreudddannelse og møder, hvor de forskellige Neurocoaches deler ny viden, er også vigtige. Også forberedelsen af nye kunder tager tid – her er der altid 2 Neurocoaches, der sammen sikrer kvaliteten – du betaler dog kun for den ene.

 

BOOK EN GRATIS PRØVESESSION
Desuden giver Neurocoaches gratis prøvesessioner til interesserede. De fleste kunder har I forvejen prøvet alt andet, så de er naturligvis meget skeptiske overfor, hvorfor Neurocoaching så skulle kunne hjælpe. Så derfor er det vigtigt for Neurocoachen, at kunden allerede inden tilmeldelsen kan mærke en forskel, så hun ved, at de gode argumenter ikke bare er salgssnak.

Du kan booke en prøvesession på 7027 6100 eller på mail@neurocoaching.dk.

 

KVALITETSKONTROL
En del af succesen, som mange oplever med Neurocoaching, skyldes også en kvalitetskontrol, du ikke finder andre steder I behandlingen af psykiske problemstillinger.

Alle sager forberedes af ikke bare én, men af 2 Neurocoaches, hvoraf mindst den ene også er uddannet supervisor. Det sikrer, at vi ikke kommer til at overse noget. Og de ekstra par øjne på dine problemer betaler du ikke for – de er en del af vores service og kvalitetskontrol.

Vi har ved Dansk Center for Neurocoaching også omfattende forskning og vidensdeling gennem daglige samtaler og ugentlige møder. Det er igen ikke noget, du betaler for – men det sikrer, at du kan opnå resultater med Neurocoaching, som du ikke kan andre steder.

Du kan her læse mere om hvorfor Neurocoaching virker:

(LINK: https://www.neurocoaching.dk/videnskaben-bag-neurocoaching/)

 

HVOR FINDER DU EN NEUROCOACH?
Vi holder til I Hornslet, Århus, Vejle, Herning og Haderslev. Langt de fleste af vores sessioner foregår dog over Skype eller Facetime. Når vi snakker stress og angst giver det faktisk de bedste resultater.

Men det aftaler du bare med din Neurocoach. Nogle vil også gerne mødes første gang og så have resten af sessionerne over Skype.

 

HAR DU SELV LYST TIL AT VÆRE NEUROCOACH?
Har du en 4-års psykoterapeutisk uddannelse indenfor Neuro Lingvistisk Psykologi samt en coachuddannelse, så er du velkommen til at høre om mulighederne ved Dansk Center for Neurocoaching.